Kleurrijke schilderijen
Tree of Love

Girl on a mission

Wanneer ik iets maak – of dat nu een verhaal, gedicht of tekening is – wil ik dat het iets in je raakt. Dat het een gevoel oproept. Heel soms probeer ik een zaadje te planten, in je bewustzijn.

Mijn boodschap bij dit kaartje dat ik onlangs maakte is tweeledig. Vroeger leerde ik als kind ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Jouw kleine daad van vriendelijkheid heeft een rimpeleffect. Wanneer jij iets goeds of liefs doet voor een ander, en dat kan al iets eenvoudigs zijn als een oprechte glimlach wanneer je iemand tegenkomt op straat, heeft dat een rimpeleffect. In het boeddhisme heet dat ook wel liefdevolle vriendelijkheid, of metta.
Probeer het maar eens uit. Let eens goed op wanneer je op straat loopt en kijk naar de blikken van mensen die je tegenkomt op straat. Hoe voelt het wanneer iemand je onverschillig aankijkt? En hoe voelt het wanneer iemand boos of chagrijnig kijkt? Die heeft misschien helemaal geen zin je aan te kijken. En hoe voelt het dan wanneer iemand je vriendelijk groet? Veel beter, toch?

De andere boodschap die ik uit wil zenden is dat wij bomen nodig hebben. Nodig? Wij zijn voor ons leven volledig afhankelijk van zuurstof. En wie zorgt ervoor dat er zuurstof in de lucht is die wij in kunnen ademen? Bomen en planten. Met mijn tekening wil ik laten zien dat wij bomen nodig hebben. Dat bomen met hun zuurstof Liefde aan ons geven, levensenergie. En dat we best eens wat aardiger mogen zijn voor de bomen en planten om ons heen. Mijn missie is om mensen bewust te maken van het belang van bomen en planten. Wij hebben bomen echt heel erg hard nodig. En misschien vergeten we dat af en toe wel een beetje. Bomen worden nog steeds veel te makkelijk gekapt. Ik hoop dan ook, dat mensen zich bewust worden van het belang van bomen en dat mijn kaartje een soort zaadje is dat het belang van bomen in het bewuste plant van de ontvanger. Dat zou erg mooi zijn, en wie weet maken we de wereld er ook nog een stukje groener mee! Dat is niet alleen fijn voor de aarde, maar uiteindelijk profiteren we er zelf ook weer van: in de vorm van schone, frisse lucht die wij in kunnen ademen.

En verder, houd ik ook gewoon heel erg van mooie herfstkleuren. Ik kan enorm genieten van de natuur in de herfst! Ik vind het altijd heel jammer wanneer al die bontgekleurde blaadjes weer verdwenen zijn. Weggeblazen door bladblazers of opgeruimd door regenwormen die er nieuwe aarde van maken. En als je in je tuin, in een hoekje, een berg blaadjes bewaart, komt er misschien zelfs een egeltje in overwinteren.
Tree of Love

Dit bericht is gepubliceerd op 6 november 2018 om 20:08. Het’is opgeslagen in kaartenactie en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: