Kleurrijke schilderijen

Over Corine’s Colors

Alles is energie.

Energie vind ik een fascinerend fenomeen. Zo heeft elke kleur een ander effect op je gemoed. Geel bijvoorbeeld, kan voelen als een kleur die energie geeft. Blauw en groen stralen juist rust uit. In mijn schilderijen en tekeningen werk ik graag met kleur en de effecten van kleur op je gevoel en emotie. Kortom, ik wil dat het schilderij een bepaalde energie uitstraalt. Die energie is erg belangrijk voor mij.

Zo kies ik in mijn eigen huis bewust voor spullen die een positieve en rustige energie geven. Ik heb veel (groene) planten staan en aan mijn muur hangt het allereerste schilderij dat ik maakte: blauwe druppel

Het heeft een eenvoudige vorm en lichte, vooral blauwe kleuren. Zoals je ziet hangt er nog net een plant voor 😉 Ik merk dat mensen er graag naar kijken. Voor mij heeft het een kalmerend, en enigszins meditatief effect. Het hangt er al jaren, maar ik ben mijn schilderij nog steeds niet beu. Het geeft de hele kamer een mooie, rustige uitstraling. Dat heeft mijn kamer ook hard nodig, want het ligt vol met rommeltjes en spulletjes van alle gezinsleden hier.

Energie is voor mij niets zweverigs. Ik pas het heel praktisch toe. Je kan zelf merken hoe het is om vlakbij iemand te staan die bijvoorbeeld boos is. Misschien neem je zelf iets van de emoties van die ander over, misschien voel je lichamelijk iets veranderen, maakt het je alert, geeft het je buikpijn of gaat je hartslag omhoog. Er zijn inmiddels genoeg onderzoeken gedaan naar de effecten van de natuur of bomen op de mens. En wanneer je toevallig kinderen hebt die last hebben van prikkels, zal je helemaal goed weten wat een bepaalde omgeving doet met je prikkelgevoelige kind.

Zelf kies ik dus heel bewust voor een bepaalde energie in mijn werk, en daarbij vind ik het belangrijk dat die energie zo rustig en positief mogelijk is, want daar hou ik van. Ik maak mijn omgeving graag positief en fijn. Wat niet wil zeggen dat een emotie als verdriet geen plekje verdient. Het is juist heel belangrijk om je verdriet goed te uiten, ik wil in mijn huis alleen niet in dat verdriet blijven hangen. Daar wil ik rust en kalmte.

Ik hoop dan ook een stukje van de positieve en kalme energie over te kunnen brengen in mijn werk, en ik vind het geweldig wanneer een schilderij of tekening van mij jou rust en vreugde brengt. Het verspreiden van die kalme en mooie energie is mijn missie, zodat er op meer plaatsen in deze wereld een klein rustpuntje komt, al is het maar een paar vierkante centimeter op een muur.

Waar vind je mijn werk?

Tot eind juli is mijn werk nog te vinden bij conceptstore Pear tree in Wormerveer. Daarna verhuizen mijn kaarten naar een nieuw plekje in Rooswijk/Zaandijk, waar ik binnenkort meer over zal vertellen. In de zomermaanden bezoek ik diverse markten en braderieën. Wil je me bezoeken op een markt? Houd dan mijn berichten op Facebook in de gaten, daar vertel ik altijd over de markten waar je me weer kunt vinden. Hieronder een foto van mij op een braderie in Koog aan de Zaan. Zoals je ziet aan het doek achter mij, regende het die dag af en toe flink.

DSC01340a

Wil je meer weten over mij of over mijn werk? Stuur mij dan gerust een bericht. Dat kan heel makkelijk door op de pagina “Contact” het formulier in te vullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op, waarbij ik wel wil vermelden dat ik niet dagelijks mijn emails check. Ik heb het druk met schilderen en tekenen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: